Reklama
 Pogoda jutro  Pogoda Poznań
21 12

Zakład Piekarski „MACIEJEWSKI” świętował 25 lat działalności

REKLAMA
wtorek, 13.03.2018 r.
godz. 13.00
REKLAMA | wtorek, 13.03.2018 r., godz. 13.00

Z okazji jubileuszu Zakładu piekarskiego „MACIEJEWSKI” w Hotelu GAJA odbyło się uroczyste przyjęcie. Produkty piekarskie, cukiernicze i cateringowe o oryginalnym smaku, najwyższej jakości wykonywane zgodnie z tradycyjnymi technologiami to specjalność Zakładu Piekarskiego „MACIEJEWSKI”.

zakładka
POGODA
DZISIAJ
pogoda
21°C 1018 hPa
JUTRO
pogoda
21°C 1020 hPa
POJUTRZE
pogoda
23°C 1022 hPa

Znajdujemy się przy ul. Madziarskiej 40/44 (równoległa do Sarmackiej). Wypiekamy wiele rodzajów pieczywa, które mogą umożliwić Państwu biesiadowanie przy śniadaniu, obiedzie i kolacji. Myślę, że każdy smakosz znajdzie u nas odpowiedni smak wybranego produktu, który ,,będzie za nim chodził”. Mając na uwadze Państwa zdrowie oferujemy pieczywo naturalnie żytnie z omegą 3 i ziarnami Chia oraz rewelacyjny chleb ,,probody” dla ludzi ceniących sportowy tryb życia i dbających o swoją sylwetkę. Klientów, którzy poszukują chleba o niskim indeksie glikemicznym zapraszamy po chleb pod nazwą Ig. Natomiast chleb z mąki orkiszowej to pozycja bardzo uniwersalna dla wszystkich. Koniecznie muszę wspomnieć też o naszym koronnym chlebie, który nazywa się pasterski. Chleb jest wyrabiany ręcznie po wielogodzinnej fermentacji, po tym czasie chleb ten po wypieczeniu uzyskuje najbogatszy bukiet smakowy.

Te wybrane propozycje to tylko część naszej oferty, ale bardzo ważne!

Przez ostatnie lata na rynku zaczęły dominować produkty piekarskie z fabryk pieczywa mrożonego, odpiekanego później w marketach. Wychodzimy tej tendencji naprzeciw i proponujemy pieczywo z naszej piekarni świeże, bezpośrednio wyrabiane i wypiekane w klimatach takich jak przed laty, czyli w zgodzie z polską tradycją od wieków. Musimy zachować nasze polskie kulinarne cechy. Przecież Włosi cały czas jedzą ciabattę, a Francuzi bagietkę. Naszą najnowszą propozycją dla Państwa jest wypiek bułek z ciasta długo fermentacyjnego, bo aż 12 godzin. Dzięki temu bułka ma niepowtarzalny smak i nieznaną dotychczas świeżość, a funkcjonujące w naszych wspomnieniach hasło ,,kiedyś to były bułki” odchodzi w niepamięć. Zapewniam Państwa, że od teraz nie tylko szynka długodojrzewająca będzie najlepsza, ale i nasza bułka. Jesteśmy Piekarnią-Cukiernią, która działa dyskretnie, bez krzykliwej reklamy, bo uważamy, że wzajemne polecanie naszego pieczywa przez Klientów jest najbardziej wiarygodne.

Serdecznie zapraszamy 
Roman Maciejewski
i Pracownicy

Zobacz więcej: https://pl-pl.facebook.com/PiekarniaCukierniaMaciejewski/